Stolperteine Sabadell és un projecte emmarcat en l’àmbit de les Ciències Socials i en l’assignatura d’Ètica, relacionat amb la memòria històrica i, concretament, amb els stolpersteine o llambordes d’homenatge i reconeixements als sabadellencs deportats als camps de concentració nazi.

Els objectius que treballem, la majoria relacionats amb les competències de la dimensió ciutadana de l’àmbit social, son:

  • la determinació de les causes de les deportacions sabadellenques realitzades en el marc de la Guerra Civil espanyola i la II Guerra Mundial, entre 1936 i 1945.
  • l’estimulació del pensament crític i l’assimilació dels valors fonamentals democràtics de la societat.
  • el coneixement de la declaració dels Drets Humans com a instrument de protecció dels drets fonamentals i els valors que sustenten la dignitat humana.
  • la participació activa en l’activitat d’entorn proper (ciutat-barri), organitzada pel Museu d’Història, l’Arxiu Històric de Sabadell i l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·locació i manteniment (neteja) d’algunes llambordes i la georeferenciació i buidatge.
  • i fomentem la convivència i la cooperació en el grup.

Els recursos que utilitzem per volcar la informació recollida i creada son el web i el Mobile History Map:  https://mhm.mobileworldcapital.com/ca_ES/escenari/349/showedit#

Marta Garriga Ginesta

Institut Agustí Serra i Fontanet (Sabadell)