Gemma Crespí Pons

Va nàixer a Sabadell el 6 de juny del 1964, filla d’Enric Crespí Niubò i Nuri Pons Feiné.

Té dos germans, Montserrat, més gran, i Jordi, més petit.

Va cursar tots els estudis a la seva ciutat.

De ben petita, de la ma dels seus pares, ja va desenvolupar un esperit viatger que no l’ha abandonat mai.

Una llarga llista de països ho testimonien: Marroc, Indonèsia, Cuba, Egipte, Anglaterra, França, Itàlia,  Estats Units (de costa a costa), República Dominicaca, Tailandia, Miami, Tanzania, Zanzibar, India, Guatemala, Honduras, Grècia, Brasil, amb l’Amazonia inclosa i Mèxic.

L’any 1997 comença a treballar a una empresa especialitzada en la organització de trekings al centre d’Africa. Fa de guia i, durant un temps, s’encarrega de la descoberta i disseny de noves rutes amb tot el que això comporta: resseguir camins no utilitzats fins aleshores, establir contacte amb tribus poc conegudes, arribar a acords de col·laboració amb el seus caps, i un sense fi d’experiències i anècdotes segurament úniques.

Durant aquest temps, recorre Namibia, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Gambia, Senegal, Sudàfrica, Uganda, Rwanda, Burundi, Kenya, Sudan, Comores i Mayotte, Madagascar, Mozambique, Guinea Equatorial, Gabón, Camerún, Guinea Bissau, Argelia, Etiopia i Djibouti.

El 2008 s’instal·la a Zanzibar per viure-hi i regentar un Eco Boutique Hotel per viatgers. Activitat que segueix desenvolupant actualment.

Això no li ha impedit fer posterior viatges, ja turístics, a Escòcia, Eslovenia, Israel, Costa Rica, Panama, Colombia, Turquia, Emirats Àrabs, Sumatra, Filipines, Sri Lanka i Tailandia, novament.

 

Referències:

El Periódico de Catalunya: “La tribu ik em va dir Nakyru filla de la pluja”

RTVE. Españoles en el mundo: Zanzibar – Gemma Crespí