ACTUALITZACIONS

13/04/2024

S’incorporen dues cartes creuades entre Conrad Crespí Vergés i l’Ambaixada de Mèxic a França. Una de data 5 d’abril del 1939 i l’altra del 29 d’abril del 1939.

També s’afegeixen dues postals de Conrad Crespí adreçades a la seva esposa Emília Niubò Domènech i al seu fill Enric. Totes dues estan enviades des del seu exili a França deprés de ser lliberat del camp de Dachau. Una porta data del 9 de setembre del 1945 i l’altra del 21 de novembre del 1945

 

15/07/2023

S’afegeix informació sobre el treball de Montserrat Montbrú Tomàs, Història dels Montbrú/Monbrú/Mumbrú

També informació d’activitats i actes on ha participat Feliu Crespí Niubò. Es pot trobar a la seva Galeria d’Imatges.

 

15/10/2022

S’actualitza el perfil de Raimon Fernàndez Crespí amb informació del seu tercer llibre de poesies

 

05/09/2022

S’incorpora la correspondència creuada entre Conrad Crespí Vergés i Salvador Sardà Serravinyals.

La trobareu a l’apartat de “Documentació” de Conrad Crespí Vergés

 

26/01/2021

S’incorporen dos texts parcials referits a Feliu Crespí Cirera, en el seu apartat de “Referències”.

El primer, proporcionat per Pep Gambús, recull una menció a Feliu Crespí Cirera en uns “Records i notícies de família” escrits per Miquel Forrellad Solà i editats i publicats pel mateix Pep Gambús,

L’altre, proporcionat per Montserrat Mumbru, reprodueix part del text ja recollit a l’obra de Joan Oller Pons, “Històries i Gent de Caldes” i, en aquest cas, està inclòs al treball “Apunts d’Història de Sant Feliu de Codines” de Francesc Garriga Cassart. Aquest treball en la seva versió complerta és pot trobar al següent enllaç de la web de l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines  https://www.santfeliudecodines.cat/fitxer/985/historia.pdf

Les pàgines d’aquest treball on es menciona a Feliu Crespí Cirera les hem incloses a l’enllaç “Apunts d’Història de Sant Feliu de Codines – Parcial”

 

22/01/2021:

Afegit a les “Referències” de Feliu Crespí Cirera enllaç a les pàgines del llibre de Joan Oller Pons: Històries i gent de Caldes que fan referència a aquest personatge. Publicació facilitada per Montserrat Mumbru.

 

13/01/2021

Incorporat a Referències de la biografia de Conrad Crespí Vergés la transcripció literal del seu mecanoscrit “Testimoni d’uns fets viscuts”.

 

22/12/2020

Publicació íntegra a “Documentació Conrad Crespí Vergés”, del Treball de Recerca realitzat per Claudia Caparrós Serrano i Claudia González Bastardas sobre “Els Republicans Sabadellencs als Camps Nazis i les Plaques Stolpersteine

 

23/11/2020

Afegit a “Enllaços d’interès / Llibres” el treball publicat al número 30 (any 2006) de la Revista Arraona, editada per l’Arxiu Històric de Sabadell, sobre els deportats sabadellencs als camps nazis. S’incorpora al mateix document, l’addenda publicada al número 31 (any 2008) a la mateixa revista pels seus autors: Josep Mª Benaul, Antonio Onetti i Jordi Torruella.

 

11/11/2020:

Afegit a “Documentació” de Feliu Crespí Niubò, entrevista conjunta publicada pel Mundo Diario, el 13/06/1976

 

26/09/2020:

Afegit a les “Referències” de Feliu Crespí Cirera enllaç a les pàgines del llibre de Josep Ballart i Joan Villanueva: Resum de la Història de Caldes de Montbui que fan referència a aquesta persona. Documentació facilitada per Montserrat Mumbru.

 

16/09/2020:

Ampliada informació a “Enllaços d’interès” sobre  el Projecte Stolpersteine Sabadell.

 

08/08/2020:

Afegit  a “Enllaços d’interès”, enllaç a documental emès per la televisió alemanya sobre les dificultats dels republicans espanyols deportats als camps nazis, per accedir a les indemnitzacions fixades pel govern de l’antiga República Federal Alemanya.

 

06/06/2020:

Finalitzada la pràctica totalitat de la web, s’obre als cercadors i queda a la disposició de tots aquells que la vulguin visitar.

La documentació i els texts explicatius son de lliure utilització, només amb el requisit de citar-ne la procedència.